ملی پرواز

در این بلاگ براتون از روش های خرید پرواز داخلی ارزان و جاهای دیدنی ایران و جهان مینویسم.

ملی پرواز

در این بلاگ براتون از روش های خرید پرواز داخلی ارزان و جاهای دیدنی ایران و جهان مینویسم.

اگر موقع گرفتن پرواز نمیدونید کدوم پرواز بهتره، چطوری پرواز ارزان بگیرید یا به کجا سفر کنید؛ حتما محتواهای بلاگ من رو بخونید. مطمئن باشید پشیمون نمیشید.

۳ مطلب در شهریور ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

راهنمای سفر به مراغه - قسمت دوم

با عرض سلام خدمت همراهان عزیزی که در ایرانگردی همراه ما هستین، اینجا شهرستان مراغه هستش در استان آذربایجان شرقی و ما در طبیعت بکرش داریم سفر می‌کنیم. اینجا ارتفاعات سهند هستش، در گزارشی از طبیعت بکر و سبزه و زیباییش گفتیم. الان قراره از یک رودخونه‌ای عبور کنیم که برسیم به ارتفاعات. آدم وقتی با یک گروه حرفه‌ای میاد اینجا، قاعدتا صحنه‌های اینجوری هم میبیند. از طبیعت هم مراقبت می‌کنن و کمک کردن تا طبیعت تمیز بمونه و هیچ زباله‌ای در طبیعت نمونه. آقای امینی، یک شلاق تهیه کرده.

حرفه شما چیه؟

شغل ما دامداری است و جزو عشایر هستیم و در چادر زندگی می‌کنیم. حدود 350 تا راس گوسفند داریم. سالی یکبار زایمان میکنند. در این مراتع پروانه چر دارید؟ پروانه چرا را اداره منابع طبیعی میدن. به این شکل که ظرفیتی رو در نظر میگیرن که چند هکتاره و چه تعداد راس گوسفند میتونه اونجا چرا کنه. هر گوسفند یک هکتار در نظر میگیرن. یعنی 350 راس گوسفند 350 هکتار زمین میخان. الان فصل دوشیدنش هست؟ بله. شیر رو میفروشیم و باهاش پنیر درست میکنند.

شما اهل کجایید؟

ارتفاعات سهند

کاشانی هستم. این هم یک گزینهای است برای گردش. وقتی میاید به سیر و سفر، میتونید از اطراف بهره ببرید. همراه ما باشید ببینیم چه اتفاقاتی میفته. با توجه به اینکه در برنامه همسفر کوهنوردی زیاد میریم، غار و دره نوردی رفتیم باز هم نفس کم میاریم. این راهی که بالا میریم، این راه جدیده؟ یک شرکت گردشگری این راه رو ساخته و در حال اتمامش هست و امکانات رفاهی هم در پایین ساختن. که برای راحتی مسافران و ایران گردها است. دهانه ورودی غار، خیلی دهانه بزرگ و خاصی نیست مثل ترک و دریچه نامنظم است. آدرس اینجا رو بگید. از شهر مراغه ضلع شرقی شهر اومدیم. از میدان مجلس تا اینجا اومدیم که حدود 5 کیلومتر راهه. از روستای تازه کند سفلی رد میشیم که حدود 3 کیلومتر جاده آسفالته است که میخوره به این کوه. کوه هامپویی.

این طرف رودخونه و کوه و آب و از اینجا از یک دهانه صخره وارد بشیم به سمتی که سمت راست ورودی غار هست. به غار رسیدیم. اینجا دهانه غار است که یک زمانی اینجا پر از آب بوده و این کوهها زیر آب بودن. آب از اینجا بیرون زده و این دهانه به وجود اومده. اینجا کبوتر زیاده و بهش غار کبوتر هم می‌گویند. الان داخل سالن ابتدایی غار هستیم. تمام غارهایی که تا حالا رفتیم چنین ورودی رو داشته است. اینجا یک سالن بزرگ و سقفش سیاه است. اینجا در قدیم که کوهنوردها می‌آمدند آتیش روشن میکردند که شب می‌موندند به همین دلیل سقفش سیاه شده.

طبیعت مراغه

بارها گفتیم که اگر جایی تاریخی میرید یا کی جای طبیعی تاریخی میرید، با دست خط خودتون روی دیوار تراش نکنید. اینجا دو راه دارد، یکی از سمت غرب هست، که چندین دالان داره. ورودی اصلی یا راه روی اصلی سمت شرقه. که به چهارتا دالان میخوره که منتهی میشه به چاههای عمیقی که کوهنوردها با تجهیزات به اونجا باید بروند. فضای غار خیلی زیبا است و باد میاد و شما بدون تجهیرات تا اینجا میتونید بیاید. ولی در ادامه راه، به چاههایی میرسیم که فقط با تجهیزات باید بروند.

آقای فرهنگ چندتا غار در مراغه هست؟

در مراغه بزرگترین غار هامپویی است. غارهای زیادی کشف شده ولی هنوز امن نیستند و نمیشه رفت. این غاری که بهتون معرفی شد جز آثار تاریخی طبیعی مراغه هست و ما از این آثار کم نداریم و مراغه شهر فسیلها است. در طبیعت همه چیزهاش رو میشه در شهر مراغه دید.
 

  • meliparvaz ملی پرواز
  • ۰
  • ۰

راهنمای سفر به مراغه - قسمت اول

عرض سلام و ادب و احترام خدمت شما بینندگان عزیز برنامه. همراهان عزیزی که ما رو در ایرانگردی همراهی میکنید و داریم جاذبههای میهن عزیزمون رو با همدیگه میبینیم و باهاش آشنا میشیم. اما ما در آذربایجان شرقی هستیم. در شهر زیبای مراغه. که یکی از شهرهای تاریخی استان آذربایجان شرقی هستش و سوژه گزارشی امروز ما به ابنیه تاریخی مهم این شهر برمیگرده. الان کنار یکی از برج مقبره‌هایی هستیم که قراره بهتون معرفی کنیم. گنبد سرخ نامیده میشه و تعداد 4 مقبره کلا در شهر مراغه هستش. که خودش جز معماری های منحصر به فرد این شهر محسوب میشه و ما در این بخش قراره این ابنیه رو بهتون معرفی کنیم به اتفاق کارشناس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهر مراغه.

گنبد سرخ

گنبد سرخ

جناب مهندس همتی کارشناس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مراغه. سلام و عرض ادب دارم خدمت تمام بینندگان برنامه همسفر. در خدمتتون هستیم با معرفی گنبد سرخ یکی از بناهای شاخص دوره سلجوقی. بسیار خوب. جناب آقای همتی قبل از اینکه برنامه شروع بشه فرمودید که چهار برج مقبره هستش و این خودش جزو منحصربه‌فردترین آثار تاریخی میشه توی یک شهر. کلا ابتدا برامون تعریف کنید برج مقبره چی هست؟ به چی میگن برج مقبره؟ برای چی بوده؟ کاراییش به چه دوره ای برمیگرده؟

مقبره چه اشخاصی بوده؟

قبل از هر چیز یک شمنه کوتاهی از تاریخ معماری و هنر را در مراغه خدمتتون عرض کنم که مراغه یکی از شهرهای بسیار مهم در حوزه تاریخ، باستان شناسی و هنر معماری محسوب میشه. این رو ما براساس دادههای موجود و آثار معماری سطح شهر عرض میکنیم خدمتتون. آثار متنوعی که در شهر مراغه داریم از برج مقبرهها گرفته تا مساجد، حمامها، خانهها و بافت تاریخی کهن شهر مراغه همه این رو ثابت میکنه. یکی از آثار بسبار شاخصی که در مراغه هست یا مهمترین آثاری که در سطح مراغه هستند برج مقبرههای مراغه هستند که در حقیقت از دورههای سلجوقی و ایلخانی هستند.


در مراغه ما بیش از ده برج مقبره داشتیم که متاسفانه بنا بر دلایل مختلف از جمله عوامل طبیعی از بین رفتند در حال حاضر 4 تا برج مقبره تاریخی رو در مراغه شاهد هستیم که از دوره سلجوقی و ایلخانی برجای موندند. قدیمی ترین اونها گنبد سرخ هست در سال 542 هجری قمری ساخته شده و همونطور که عرض کردم این بنا رو میشه در قالب برج مقبرهها مطالعه کرد اگر چه کتیبهای دال بر برج مقبره بودن این بنا بدست نیومده و سر در این بنا نشون میده که این بنا بیشتر به عنون بنای یادمان و یادگاری توسط حاکم وقت آذربایجان ساخته شده و کتیبه کوفی ضلع شمالی این بنا این رو به اثبات میرسونه. البته بناهای دیگه مراغه به عنوان برج مراغه ساخته شدهاند.

این چهارگوشه، مدوره؟

شکل ظاهری گنبد سرخ

من چیزی که الان از اینجا دارم میبینم وقتی برج میبینی دقیقا مدوره ولی اینجا چهارگوشه. یکی از ویژگیهایی برج مقبرههای مراغه همین تنوع پلانهایی هست که بکار برده شده. معمولا برج مقبرهها یا بناهای  آرامگاهی دارای پلانهای متنوعی هستند. از ده ضلعی، 8 ضلعی، مربع، مدور گرفته تا انواع پلانهای دیگه. در مراغه ما برج مقبرههایی به شکل دایره و پلانهای ده ضلعی و مدور رو داریم. که این بنا در حقیقت به صورت چهارگوش هستش و سبکی این بنا معرفی میکنه بیشتر شبیه سبک رازی هستش باتوجه به اینکه به استحکام این بنا توجه شده و محققین بیشتر روی این موضوع تاکید دارند بناهایی که بیشتر روی استحکام بنا و همچنین تزئینات آجری ویژهای روشون کار شده به سبک اذری نزدیک هستن.

  • meliparvaz ملی پرواز
  • ۰
  • ۰

آلاداغلار کجاست؟

اینجا دروازه اتصال آسمان و زمین است و همه چیز و صاف و ساده می‌باشد صریح و شفاف. شاید بی راه نبوده که برگزیدگان خدا برای نیایش و راز و نیاز با پروزدگارشان کوه‌ها را انتخاب میکردند. اینجا تنهایی، به عبارت دیگر می‌توان گفت تنهایی و اما تنها نیستی. لیلای من بیا از دروازه آسمان و زمین پرده آبی را یکسو بزن. زیر پایت فرش طلا گسترانده‌اند، لیلای من بیا. از بالا که نگاه می‌کنی انگار کسی پارچه رنگین را به وسعت کیلومترها روی زمین پهن کرده هموار و ناهموار. اسم اینجا کوه‌های رنگین یا آلاداغلار است. در نیمروز پاک و روشن سرخوش چون دخترکان خرد سایه‌ها دامن برمیچینند بر دامنه‌ی رنگین آلاداغلار. لحظه را غمینت دار جانت را سرشار کن. برای آشنایی بیشتر با این منطقه در ادامه این مطلب از وبسایت ملی پرواز همراه ما باشید.

 

آلاداغلار را بیشتر بشناسید

کوه های آلاداغلار

 

این کوههای زیبا و رنگین کمانی تا 70 کیلومتر مربع وسعت دارند و از زنجان تا میانه و همینطور از تبریز تا اهر کشیده شدند. بیشترین رنگی که اینجا وجود دارد زرد و مسی است که در فصل‌ها و ساعت‌های مختلف روز در ترکیب با نور خورشید تنوع دلپذیری را ایجاد می‌نمایند. دلیل رنگی بودن این کوه‌های زیبا وجود حوضچههای سرشار از رسوبات آهن است که در اثر ترکیب با اکسیژن آن‌ها را به رنگ قرمز در آورده است. رفیق اینجا سکوت است، سکوتی که اگر به آن راه یابی پر میشوی از غوغای نور و رنگ و خاک. گوش فرا ده هو هوی باد را میشنوی. سفر به آلاداغلار فصل خاصی را نمی‌طلبد و شما می‌توانید در تمام فصول سال به این منطقه سفر کنید. اما شاید برایتان جالب باشد بدانید که این پدیده طبیعی در هر کدام از فصل‌ها زیبایی خاص خودش را دارد. گیاهک سبز در این برهوت بودنت نوید زندگی خواهد بود، ترانه امید را چه زیبا می‌خوانی با برگچه‌هایی که چون دستانی شکر گذار رو به آسمان بلند هستند.


برای رسیدن به کوه‌های رنگین آلاداغلار می‌توانیم به ترتیب از جاده‌های تبریز- اهر و یا اتوبان زنجان-میانه استفاده کنید. مسیر اول: تبریز، سه راهی اهر، جاده تبریز-اهر، روستای خواجه، کوه های آلاداغلار. مسیر دوم: زنجان،اتوبان زنجان-میانه، کوه های آلاداغلار. به دلیل کوهستانی بودن منطقه شرایط برپایی چادر و کمپ در محل وجود ندارد و انجام این کار ممکن است خطرناک باشد اما اگر قصد ماندن در این منطقه را داشته باشید می‌توانید برای اقامت به شهرهای نزدیک مثل ماه نشان یا زنجان رفته و در آنجا مسافرخانه یا هتل رزرو نمایید. ماه نشان شهری تاریخی با قدمتی مربوط به دوره مادها است. اگر برای دیدن کوه های آلاداغلار رفتید حتما سری هم به این شهر زیبا بزنید و از جاذبه‌های تاریخی آن دیدن کنید.

  • meliparvaz ملی پرواز